Forside | Program | Klubbens historie | Styret | Vedtekter | kjøp / salg | Bli medlem | Kontakt
- Tidl. program år:
Våren 2012
Høsten 2011
Våren 2011
Høsten 2010
Våren 2010
Høsten 2009
Våren 2009
Høsten 2008
Våren 2008
Høsten 2007
Våren 2007
Høsten 2006
Våren 2006
Høsten 2005
Sommer 2005
Våren 2005
Høsten 2004
Sommer 2004
Våren 2004
Høsten 2003
Våren 2003
Sommer 2003
2002 - 2001 - 2000
1999 - 1998 - 1997

- Bilder / Omtale:
Konserter 2012
Konserter 2011
Konserter 2010
Konserter 2009
Konserter 2008
Minnekonsert André Vrolijk 30/8-2008
Release Herrene i haven 29/8-2008
Konserter 2007
Konserter 2006
10-års jub. 2005
Konserter 2005
Konserter 2004
Julearr. 2002
Oseberg Musikkfest
5-års jub. 2000
Sjøormen 1999
Hurumblues 1999
Div. bilder I
Div. bilder II

Forside
 
Klubbens arrangementer høsten 2008
Velkommen til Tønsberg Roots Clubs program for høsten 2008. Vi har mange spennende tilbud på Maskinistenes Hus i Storgaten 56.
Lørdag
13.september
kl. 22.00
Band: The Fried Okra Band (DK) - Naustet Pub, Åsgårdstrand

To av gutta skulle arrangere en konsert, men bandet møtte ikke opp. De ringte to kamerater og dermed var bandet et faktum. Deres blues er sterkt inspirert av bluesen fra det nordlige Mississippi. De er røffe i kantene og spiller autentisk blues. Navnet har de fått fra Morten Lunns besøk på en restaurant i Chicago hvor han skulle spise spesialiteten dypstekt okra. Den var utsolgt og han vendte sulten hjem mumlende fried okra.
Tirsdag
16.september
kl. 20.00
Band: The Lovell Sisters (US) - Nøtterøy Kulturhus
Samarbeid med Nøtterøy Kulturhus, billetter: 33 40 20 01

The Lovell Sisters (US) er de tre søstrene Jessica (22), Rebecca (19), og Megan (16). Jentene kalles "De nye Dixie Chicks" hjemme i USA, samtidig som de sammenlignes med Allison Crauss og Nickel Creek. De trakterer respektivt fele, dobro og mandolin, samt sine trestemte vokaler på høyde med de aller beste i musikkens verden og har enda ikke rukket å runde et kvart århundre noen av de. Stilen er en perfekt blanding av folkemusikk, countrymusikk og popmusikk. Debutalbumet deres "When Forever rolls around" produsert av ingen ringere enn Dolly Partons nære samarbeidspartner og gitarist, fikk supre kritikker hjemme i statene og ga jentene et stempel som supertalenter. Stempelet brakte dem til kontoret til Lyric Street records, som under paraplyen til det store Disney-konsernet kunne tilby de en millionkontrakt og fantastiske muligheter. De sa nei, og valgte gå sin egen vei en stund til. Jentene ville ikke bli diktert hit og dit, hvordan de skulle se ut, hvilke klær de skulle bruke, eller presses ut av sin musikkstil og inn i den store glatte countrymusikken. The Lovell Sisters ville holde på og utvikle sin egen stil.
Torsdag
18.september
kl. 20.00
Band: The Savage Rose (DK) - Nøtterøy Kulturhus
Samarbeid med Nøtterøy Kulturhus, billetter: 33 40 20 01

Gjennom tung turnévirksomhet og en rekke solide album siden debuten i 1968 har danske The Savage Rose opparbeidet seg status som rockelegender i Skandinavia. Frontet av den energiske vokalisten Annisette leverer denne gruppa fortsatt sin unike blanding av rock, R&B, world music og psychedelia. Med trøkk som en Skandinavisk Janis Joplin leverer Annisette sine gripende og samfunnsengasjerte tekster fra scenen. Hennes karisma og tilstedeværelse inspirerte bl.a. en ung Björk til å ta fatt på sangkarrieren. Bandet har alltid stilt opp på veldedighetskonserter og festivaler og beholdt verdiene fra starten i det politisk bevisste 60- og 70-tallet. Musikken er nyskapende og inkluderende, med solide rockeriff i bånn. Når The Savage Rose besøker Nøtterøy Kulturhus er det med et stort orkester og det loves en konsertopplevelse utenom det vanlige. Deres siste plate, "Universal Daughter" (2008) fikk strålende kritikker i hjemlandet og her i Norge.
Tirsdag
27.september
kl. 20.00
Band: Tony Joe White (US) - Nøtterøy Kulturhus
Samarbeid med Nøtterøy Kulturhus, billetter: 33 40 20 01

Blues, country – og rockeveteranen har siden slutten av sekstitallet skrevet noen av populærmusikkens fineste øyeblikk, fra debuten med "Polk Salad Annie" til "Willie And Laura Mae Jones" og "Rainy Night In Georgia". Han har vært hovednavn på de største festivalene, sørstatsmannen Tony Joe White, med sin blanding av country, r&b og rock – også kalt sumprock. En liten sensajon er det at opphavet til "A Rainy Night in Georgia" kommer til Nøtterøy Kulturhus. Ingen ringere enn Elvis, Tina Turner, Ray Charles m.fl. har plukket opp låter fra denne mannen. Elvis Presley var Tony Joe White – fan, og spilte inn flere av hans låter – med eksplosive "Polk Salad Annie" som den mest kjente. White har en del av æren for at kongen ble revitalisert rundt 1970. Hans saftige sumprock ga nemlig sårt tiltrengt næring til Elvis’ sørstatsrøtter akkurat da det gjaldt som mest. Tony Joe White er utstyrt med en stor dose humor og formidlingsevne. Han ble den store "snakkisen" etter Notodden-festivalen i 2005, der han selvfølgelig sto øverst på plakaten. Velkommen til fest!
Lørdag
11.oktober
kl. 22.00
Band: Bluemixx - Maskinistenes Hus

Bluemixx fra Sarpsborg (kun Reidun er i fra Fredrikstad) har et repertoar med en sterk bluesprofil, som spenner fra tradisjonelle blueslåter til låter som kanskje ligger i grenseland. Og innimellom, en og annen "sviske" fra andre musikksjangere. Dersom navnet "Trang Fødsel" var ledig, ville det passet godt til dette bandet, sier én av gitaristene. Etter nesten to år begynte endelig brikkene å falle på plass, først under arbeidstittelen "Roadrunners", men etter hvert ble det "Bluemixx". Blue–, fordi repertoaret har en sterk bluesprofil, mixx–, fordi bandet også spiller annen type musikk. Den siste x-en er med kun for gimmickens skyld. Bandets besetning, med to hovedgitarister og mannlig/kvinnelig vokalist, gir rom for store variasjoner.
Lørdag
8.november
kl. 22.00
Band: The Booze Brothers (S) - Maskinistenes Hus

The Booze Brothers ble dannet i 1985 og har byttet litt på besetningen gjennom årene. Allikevel, et erfarent band med masse trøkk. De siste 10 årene har de spilt i Skandinavia i tillegg til turnéer i Tyskland og Litauen. Musikken er en blanding av god, gammel blues og forrykende Rock 'n Roll. Gutta svinger og skal få huset til å svinge med.
Onsdag
26.november
kl. 20.30
Band: Matto Molto - Maskinistenes Hus
Samarbeidskonsert med Urijazz

Matto Molto lager sin egen musikk, har sin egen stil og fremfører intenst som bare Matto Molto kan. Bandet består av unge menn fra Horten som spiller fletta av de mest garvede musikere i distriktet. Matto Molto er et av Vestfolds mest lovende unge band. Hortensbandet har spilt sammen i to år, og har allerede rukket å få mye liveerfaring.Matto Motto spilte også på Molde jazzfestival i år. Låtmaterialet de framfører er deres eget, noe har de hatt med seg lenge, noe er nytt, og måten låtene blir framført på forandrer seg med besetningen og med deres egen utvikling. Før spilte de mer jazzfunk–aktig, nå er uttrykket blitt mer preget av litt elektronika, blitt mer rockete og popete. Bendik Kjeldsberg, Trommer og percs. Morten Smith Lien, Saksofoner, Melodica. Henrik Schmidt, gitar. Jonas Lundekvam, piano og gitar. Tim Paulsen, trompet. Alexander Westbye, bass.
Torsdag
27.november
kl. 19.00
Band: Vamp - Nøtterøy Kulturhus

Alle som var skeptiske da Vamp kvittet seg med Vidar Johnsen som vokalist kan slappe av – erstatteren Paul Hansen er så absolutt en like fullverdig erstatter for Johnsen som denne var da han i sin tid overtok Vampmikrofonen fra Jan Ingvar Toft. Hansen har både den uttrykksfulle raspen i stemmen og – ikke minst – Haugesundsdialekten som gjør Vamp gjenkjennelige så det holder. Musikalsk er dette også kjente og solide takter. "Velkommen inn" (singel) er noe av det tyngste Vamp noensinne har kommet opp med – en tungt galopperende rytme drives frem av et smått genialt felefandensk riff fra bandsjef Øyvind Staveland (det er for øvrig sønn Odin som er låtskriver), og villskapen kontrasteres i god Vamp-tradisjon med et mykt mellomspill. Hele den nye cd-en "St. Mandag" slippes 20. oktober.
Lørdag
6.desember
kl. 22.00
Band: Vetrhus Bluesband - Maskinistenes Hus

Vetrhus Bluesband ble etablert i 1991 i Odda. Bandet har i årenes løp gjenomgått utallige utskiftninger, men Fremstår i dag som et band med stor autoritet og sin beste besetning noen sinne. De regnes som norges råeste live bluesband. Hold på glassene, det hender de tar seg en tur på bordet! Helge Tverdal, vokal - Daniel J. Kambestad, munnspill - Kjell Arne Bauge, gitar - Kjetil Huus, bass - Bjørn Moe, trommer
Torsdag
11.desember
kl. 20.00
Band: Sir Bob Geldof (UK) - Nøtterøy Kulturhus
Samarbeid med Nøtterøy Kulturhus, billetter: 33 40 20 01

Den irske låtskriveren, sangeren, skuespilleren og politiske aktivisten som nok er mest kjent for å ha tatt initiativet til Live Aid i 1985, en rockekonsert til inntekt for sultrammede i Etiopia. Han tok også initiativet til "Live 8" i 2005. Det var en rekke konserter rettet mot G8-toppmøtet samme år. Bob Geldof var tidligere med i bandet Boomtown Rats, som hadde sin største hit med "I don't like mondays". Sammen med Bono har han flere ganger vært foreslått til Nobels fredspris. Popstjerne, poet, politisk aktivist, levende helgen, djevelens advokat, geni, opprører, allstedsnærværende kjendis, media-yndling, storkjeftet gubbe. Bob Geldof sier selv at; "I mitt hode er det musikk jeg vier livet mitt til. Jeg vet at folk blir overrasket når jeg sier det. Noen vil antakelig bli sjokkert over at jeg i det hele tatt kan lage musikk, men musikk er det som gjør meg til den jeg er. Jeg er helt nødt til å lage musikk, for min egen del, og jeg syns jeg gjør det ganske ok. Jeg er i grunnen god på Bob Geldof-musikk." Under forrige besøk på Nøtterøy Kulturhus kokte salen i drøye to timer!
Lørdag
27.desember
kl. 22.00
Band: Red Hot - Maskinistenes Hus

Medlemmene i Red Hot kommer fra tre nabokommuner i Møre og Romsdal. Siden høsten 2007 er de spredte for alle vinder over det ganske land, med adresser i både Molde, Kristiansand og Oslo, men møtes så ofte de kan for å spille og underholde. De har tatt publikum med storm det siste året, og har allerede flere festivaljobber på agendaen. Red Hot kan spille i de fleste sammenhenger, og holde et høyt nivå i sin rødglødende bluesjazz-musisering! Maken til svingende band har dere sjelden hørt. Vokalisten er en kraftfull og energisk frontfigur som har et sjeldent talent for soul- og bluessang. I tillegg til blåserekke vil dette være et av årets høydepunkter. De avslutter sin år som Unionsband i Tønsberg.
 
TRC benytter Cicero Grafisk AS til trykking.- Linker:
Festivalvettreglene
BluesNews
RootsBooking
Bluessiden.com
NRF
NBU
Bluesportalen
Veierlandfestivalen
Urijazz
Åmål´s Blues Fest, Sverige
Nøtterøy kulturhus
Total scene og bar